Legitimaţii, fără pleaşcă, la Bucovina Rock Castle | Dragusanul.ro

Legitimaţii, fără pleaşcă, la Bucovina Rock Castle

LEGITIMATIE ARTIST

*

Datorită Consiliului Judeţean Suceava, Festivalul “Bucovina Rock Castle” are cele mai accesibile bilete şi abonamente din ţară. Pentru un tânăr – iar tinerii sunt cei mai dragi prieteni ai noştri – un abonament, pe trei nopţi de spectacol, costă 20 de lei, deci cât un bilet, la spectacolul unei trupe bune, care mai vine, uneori, la Suceava. Pentru adulţi, un abonament costă 40 de lei. Biletele, pentru cei care vor să vadă doar o anumită trupă sau doar spectacolul dintr-o singură noapte, costă 10, respectiv 20 lei. Avem şi un Sector VIP, cu scaune, pe vechea alee de acces în Cetate, care costă 50 lei pe spectacol. Fără abonamente, pentru că experimentăm dacă parcimonia înseamnă sau nu o tradiţie pentru Suceava îmbelşugată.

*

O veste proastă am pentru pleşcari: nu vor mai putea viziona, gratuit, spectacolele, de pe terasă, nu vor mai putea falsifica legitimaţii şi nu se vor mai putea strecura prin cele două capete ale şanţului Cetăţii. Legitimaţiile sunt doar semne distinctive, dar şi artiştii, şi voluntarii, şi presa, şi fotografii vor primi, odată cu legitimaţiile, şi câte o brăţară de acces. În fiecare noapte, culoarea brăţării va fi alta. Pentru fiecare tip de bilet sau abonament, culoarea brăţării diferă. Precizez că nu toţi angajaţii media vor primi legitimaţii, ci doar cei care au sprijinit festivalul, de-a lungul anilor – în prima linie s-au aflat, mereu şi mereu, corespondenţii televiziunilor naţionale. Lor şi ziariştilor suceveni, dar numai celor care au mediatizat în mod real festivalul, le vom oferi, pe lângă legitimaţii, şi câte un tricou “Bucovina Rock Castle”, din cele destinate artiştilor. La fel şi voluntarilor, care vor fi, în majoritatea lor, cei care, fiindu-ne mereu alături, deja cunosc “rosturile” colaborării cu noi.

*

LEGITIMATII VOLUNTARI

*

Pentru că, începând de miercuri, 10 august, suntem aglomeraţi cu manifestările “Naţiunii Poeţilor”, oamenii de presă şi fotografii care se simt îndreptăţiţi la a obţine câte o legitimaţie, câte o brăţară-abonament şi câte un tricou de artist sunt rugaţi să vină, luni, 15 august, ora 14, la Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera”, pentru că, pe durata manifestării “Naţiunea Poeţilor”, vor fi trecuţi în tabelul oficial, în care vor şi semna, primind legitimaţiile, brăţările şi tricourile. Cei care nu vor veni, înseamnă că nu se simt îndreptăţiţi, şi nu vor mai avea ocazia altei astfel de recunoaşteri.

*

LEGITIMATII PRESA

LEGITIMATII FOTOGRAFI

*

Invitaţii nu se fac şi nu se vor distribui. Prietenii mei şi ai celorlalţi organizatori sunt rugaţi să-şi asume prietenia cu demnitate, cumpărând câte un abonament. Dacă nu o fac, înseamnă că îi insultă pe cei peste 3.000 de tineri, de care, anual, sunt atât de mândru, şi care sunt, în fond, adevăraţii posesori şi destinatari ai Festivalului “Bucovina Rock Castle”.