Jandarmii Sucevei, parteneri ai culturii! | Dragusanul.ro

Jandarmii Sucevei, parteneri ai culturii!

*

De 7 ani, de când facem “Bucovina Rock Castle” (eu, Emil Ursu, Andi Drăguşanul şi Mihnea Blidariu – precizare necesară pentru domnul Gheorghe Flutur, ca să afle, în sfârşit, cine sunt organizatorii), JANDARMII Sucevei ne-au fost adevăraţi parteneri nu doar în asigurarea securităţii publicului iubitor de rock, ci şi în demersul cultural ca atare. De fiecare dată, inclusiv în acest an, au organizat întâlniri între reprezentanţii instituţiilor de cultură şi cei ai Jandarmeriei, Poliţiei, ISU etc., cu câteva zile înainte de începerea festivalului, pentru a analiza împreună ce va fi de făcut.

*

Cu imaginea Cetăţii şi a împrejurimilor pe ecran şi cu textul Legii în mână, s-au stabilit dispozitive, inclusiv de ofiţeri sub acoperire, s-a constatat că, în baza Legii, manifestările culturale din şanţul Cetăţii – spaţiu închis şi proprietate privată a Consiliului Judeţean Suceava – nu avem nevoie de alte avize birocratice şi că, tot în baza Legii, festivalul poate dura din seară în zori, cu condiţia să înştiinţăm instituţiile de ordine publică între ce ore se vor desfăşura concertele, ca să poată asigura cetăţenilor deplină siguranţă.

*

Profesionism şi o afecţiune netrucată faţă de ceea ce facem împreună, asta am văzut, de 7 ani, încoace, la jandarmii Sucevei, adică la oamenii care, prin comportament şi responsabilitate de făpturi umane, îşi înnobilează uniforma pe care o poartă. Tot respectul şi îmbrăţişarea noastră, domnilor jandarmi ai Sucevei!