Ion Lungu mai are de defrişat! | Dragusanul.ro

Ion Lungu mai are de defrişat!

Primarul Lungu: Încă un mandat, că mai am de defrişat!

Primarul Lungu: Încă un mandat, că mai am de defrişat!

*

Cu ponta spiritului liberal în venele femurale (cu capul nu are probleme!), bravul primar Ion Lungu a schimbat atât de profund faţa Sucevei, încât nu o mai recunoşti. Comunismul îşi bătuse joc de terenul municipal, tovarăşi, lăsând spaţii uriaşe între blocuri cu pârloagă şi prelipcă de copaci neroditori, iar aşa-ceva nu se poate accepta într-o societate liberală. Prin urmare, simţind un zvâc prin femurale (cu capul nu are probleme), bravul liberal Ion Lungu a redat terenurile virane cu prelipci de parcuri proprietăţii private constructive, în vederea eficientizării dezvoltării arhitectonice intensive în Suceava.

*

Iată, mai jos, dovezi ale spiritului gospodăresc al primarului Sucevei, distinsul cărturar Ion Lungu, care, cu multă hărnicie şi pricepere, a redat legendarului Meşter Manole (nu ăla de la TV!), un spaţiu eficient, până mai adineaori umbrit inutil de zece ditamai copacii neroditori:

*

Defrisat 1

Defrisat 2

*

În viitorul mandat, harnicul vostru primar va avea mult de trudit cu stârpirea acestor banale relicve rurale, care sunt copacii, şi care nu au ce căuta într-o Suceavă modernă, europeană, betonată, din capăt în capăt, la fel de cochet precum centrul Sucevei.

*

Suceveni, dragii lui suceveni! Numai primarul Ion Lungu vă poate stârpi bălăriile păduroase din oraş, pentru a aşeza, sub paşii voştri cutezători, un necuprins de dale viu colorate şi anual schimbate, pentru confortul dragilor lui suceveni. De ce să vă înfruptaţi din sarmalele şi din manelele folclorice, pe care vi le dăruieşte anual cu atâta drag, sub tei, mesteceni sau brazi adăpostitori de gângănii şi păsări cântătoare, dar găinăţătoare, când aţi putea servi creştineasca pomană ca europenii, în armonioase peisaje din dale şi asfalt, ascultând trilurile menestrelului Daco Recolciuc?

*

Suceveni, dragii lui suceveni! Nu daţi găluştele din mână pe copacii de după gard – că oricum au fost tăiaţi la timp. Dovediţi, încă o dată, că îl meritaţi pe deplin pe întâiul barbat al Sucevei: I-on Lun-guuu lu’ Beeest!…