Ion Lungu, gravă toxiinfecţie intelectuală! | Dragusanul.ro

Ion Lungu, gravă toxiinfecţie intelectuală!

INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT: Primarul Ion Lungu, citind!

INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT: Primarul Ion Lungu, citind!

*

Televiziunea INTERMEDIA m-a buimăcit cu totul, pe când îi vizionam un reportaj despre o lansare de carte, la care a fost prezent, pentru prima dată, din 1961, încoace, şi primarul Ion Lungu. Ce-i drept, Lungu venise la “inaugurarea” cărţii şi nu la lansarea ei, iar faptul că se boldea la o pagină de final nu înseamnă că o şi citea. Ceapaev, de pildă, marele său antecesor, pusese într-o carte de Lenin o bancnotă de 5 ruble, iar când Furmanov, aghiotantul şi biograful său, l-a întrebat dacă a învăţat să citească, peste noapte, Ceapaev i-a arătat filă cu filă, întrebându-l enervat: “Asta e 5 ruble? Nu e. Asta e 5 ruble? Nu e…” şi aşa mai departe. Poate că şi Lungu avea de căutat în cartea lui Stelian Tănase vreo bancnotă de 100 de euro, pusă la începutul “inaugurării” cărţii, dar bancnota de 100 de euro e verde, spre deosebire de lilele cărţii care sunt alba-negra ca în tradiţia populară.

*

INCREDIBIL: Ion Lungu, vorbind despre găluşte, cu o carte în mână!

INCREDIBIL: Ion Lungu, vorbind despre găluşte, cu o carte în mână!

*

Nu ştiu cum şi de ce s-a rătăcit primarul Ion Lungu într-un aprozar cu cărţi şi de ce a pus mâna lui, obişnuită cu altfel de tenculeţe de… file, pe o carte, deşi eu îl tot avertizasem să nu o facă, dacă ţine la sănătatea lui intelectuală. Dar iată că nu m-a ascultat şi tocmai de asta s-a pricopsit bietul de el cu o toxiinfecţie intelectuală de toată frumuseţea, stările febrile făcându-l să aiureze despre un nou mandat la primărie, din care să se aleagă, în afară de Galeria de Artă Culinară şi Spirtoasă “Oskar Wilde”, şi cu un Teatru Culinar şi Afinos “Matei Vişniec”, şi cu Centrul de Sprijinire a Tradiţiilor Găluşcoase şi Berivore din Bucovina “Călin Brăteanu”, în care suceveanul să bea cafea şi ce-i mai pofteşte portofelul.

*

Ion Lungu: Oana Slemco, dacă mi-o mâzgâleşte pe prima filă, o mai pot vinde?

Ion Lungu: Oana Slemco, dacă mi-o mâzgâleşte pe prima filă, o mai pot vinde?

Acuma, drept să vă spun, toxiinfecţia intelectuală a lui Ion Lungu nu mă interesează: aiureze cât o vrea (DNA) despre noua lui candidatură la primărie! Mie, oameni buni, tare mi-i teamă de bolândzeala unora dintre suceveni, care, suferind de masochism, îl vor şi vota, ptiu, ducă-se pe pustiul Prelipcăi!…