Incultura, principalul duşman al Ucrainei | Dragusanul.ro

Incultura, principalul duşman al Ucrainei

Antiucraineana Kolomeika din Siret

Antiucraineana Kolomeika din Siret

*

Jalnicul judeţ folcloros suceava, gestionat spiritual, în dorul lelii ponta, de către o gaşcă de politruci, unii chiar cu doctorate, dar proşti de dau în gropile lui lungu, promovează, prin (c)omor(i) de suflet românesc şi inutilele întâlniri bucovinene (dacă nu învăţăm nimic de la alţii, inutile sunt), falsul cel mai dezgustător. Toate ansambulurile săteşti şi târgoveţe, instruite să tropotească de nişte semidocţi de la ansamblul de nunţi şi petreceri, au fost dezvăţate de portul şi de ritualul străvechi al strânsurii, în favoarea împopoţonărilor de prost gust şi a evoluţiilor scenice în linii, de tip boşevic, aduse şi implementate la suceava, prin anii ’50, de activiştii bucureşteni Corneliu Dumitrescu şi Alioşa Carastate, ultimul strălucind în dansurile sovietice.

*

Mi-i atâta greaţă de folclorul folcloros de astăzi, încât nu are rost să mai conitui cu acuzele la adresa răului pe care îl promovează centru anticultural şi antibucovina. Vreau doar să vă arăt cum e portul ucrainean autentic din regiunea Cernăuţi şi cât de neghiob scuipă pe mormintele străbunilor lor balşoi-teatrîştii de la Siret, Bălcăuţi şi Negostina. Vedeţi cum arată antiurainenii de la Siret, în fotografia de mai sus, aşa că am să vă arăt şi două tipologii de port autentic ucrainean din regiunea Cernăuţi:

*

 intilniri bucovinene 14 (82 of 333)_resize

*  

intilniri bucovinene 14 (88 of 333)_resize

*

Urmează putin-iştii de la Bălcăuţi, în portul narodnicist sovietic (nicidecum rusesc şi, cu atât mai puţin, ucrainean) şi, iarăşi, două fotografii cu port autentic ucrainean din regiunea Cernăuţi:

*

Putin-iştii de la Kozaciok Bălcăuţi

Putin-iştii de la Kozaciok Bălcăuţi

*

intilniri bucovinene 14 (97 of 333)_resize

*

intilniri bucovinene 14 (92 of 333)_resize

*

Că ucrainenii din judeţul suceava îşi bat joc de spiritualitatea ucraineană – e treaba lor. Dar faptul că juriile centrului anticultural antibucovina din suceava încurajează, prin premieri nemeritate, astfel de falsuri, e revoltător. N-au decât să ţopăie bolşevic-narodnicist tinerii din Negostina peste sângele de frate, care bălteşte, azi, prin răsăritul ucrainean, deşi autenticul şi identitatea etnică netrucată e aproape, la doi paşi, pe care nici măcar nu trebuie să-i faci, dacă tot există întâlnirile bucovinene, la care numai boul nu vede şi nu pricepe nimic. Prin urmare, cu narodniciştii lui Putin din Negostina şi cu alte două mostre de port ucrainean autentic o să închei acest material:

*

Complicii spirituali ai lui Vladimir Putin de la Cervona Kalena din Negostina

Complicii spirituali ai lui Vladimir Putin de la Cervona Kalena din Negostina

*

intilniri bucovinene 14 (85 of 333)_resize

*

intilniri bucovinene 14 (90 of 333)_resize