Hrincescu şi-a înmatriculat cobza: IS 8116 PRO TV | Dragusanul.ro

Hrincescu şi-a înmatriculat cobza: IS 8116 PRO TV

PRO TV 19

*

Astăzi, în zori, sub conducerea lui Marian Moştoflei, noi, zicălaşii, l-am dus pe Mihăiţă Hrincescu la Iaşi, pentru că era musai să-şi înmatriculeze… cobza. Centrul naţional de înmatriculări tocmai fusese deschis, pe întreg cuprinsul parterului Hotelului “Unirea”, de un trust de certificări şi înmatriculări artistice, numit PRO TV. Acolo, flăcăi şi fete, mulţi, frumoşi şi pricepuţi, ne-au pus pe bancul de probe şi, după experizări amănunţite şi precise, i-au înmânat lui Mihăiţă Hrincescu plăcuţa de înmatriculare (IS 8116 PRO TV), pe care el, ajutat de Răzvan Mitoceanu, iute a aplica-o pe cobză, ca nu care cumva să-şi închipuie vreun bezmetic pricini de bănat de conducere a zicalelor pe căi publice în formă neautorizată.

*

Lăsând tonul foiletonistic deoparte, vreau să vă spun că tânărul interpret din Arbore Mihai Hrincescu, acompaniat de “Zicălaşi”, va evolua în marele spectacol “Românii au talent”, de la sfărşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie. Toţi cei şase muzicieni au semnat, astăzi, contractele (în locul lui Petrică Oloieru, un adevărat sacerdot al zicalelor, a cântat, astăzi, la ţambal, tânărul şi timidul Iliuţă Hariuc – în rest, formulă completă). Habar nu am de ce, dar PRO TV m-a invitat şi pe mine, bătrân şi vai de el bodiguard de zicale (m-o fi auzit cineva cântând la… creier?), la marele spectacol. Probabil că celor vreo sută de tineri, care fac atât de profesionist emisiunea (numai dacă-i vezi la lucru, îi poţi preţui cum şi merită), li s-a făcut dor de proprii lor părinţi şi vor să mă ştie la vedere, pe post de surogat de tată-bunic. Ceea ce nu-i de lepădat, la urma urmei, pentru că te despovărează zilnic, ba chiar şi clipă de clipă, de bătrâneţi.

*

Ca de obicei, iată şi o cronică fotografică a zilei zicălaşilor de astăzi:

*

PRO TV 1

PRO TV 2

PRO TV 3

PRO TV 4

Iliuţă Hariuc, în dreapta imaginii.

PRO TV 5

PRO TV 6 Iliuta Hariuc

Iliuţă Hariuc, zicălaş pentru o primă zi.

PRO TV 7

Mihăiţă Hrincescu, după ce şi-a înmatriculat… cobza (expresia aparţine lui Răzvan Mitoceanu).

PRO TV 8

PRO TV 9

PRO TV 10

PRO TV 11

PRO TV 12

PRO TV 13

PRO TV 14

PRO TV 15

PRO TV 16

PRO TV 17

PRO TV 18

Fotografii de producţie

PRO TV 19

PRO TV 20

PRO TV 21 Tambalul

Ţambalul înnobilat de Giani Lincan, proprietatea lui Iliuţă Hariuc

PRO TV 22

Urmează întoarcerea de la Iaşi, pentru că urmau, pentru instrumentişti, două spectacole în judeţ.

*

PRO TV 23

PRO TV 24 Adrian Pulpa

Adrian Pulpă

PRO TV 25 Razvan Mitoceanu

Răzvan Mitoceanu

PRO TV 26 Marian Mostoflei

Marian Moştoflei, excelentul nostru conducător şi la întoarcere

PRO TV 28 Iliuta Hariuc

Iliuţă Hariuc

PRO TV 29 Ionut Chitic

Ionuţ Chitic

PRO TV 30 Mihai Hrincescu 1

Mihai Hrincescu.

*

Pe Narcis Rotaru l-a ratat aparatul de fotografiat, nu eu, aşa că o să-l pun la cazne. Nu pe Narcis, ci pe aparat. Pe mine nu am de ce mă poza, pentru că, o dată la două zile, când mă bărbieresc, exclam spre oglindă: “Tot tu eşti, mă? Of!”. Dar pentru absenţa lui Narcis din finalul acestei cronici foto o să mă răscumpăr cu profilul unui viitor mare artist al cântecului naţional românesc. Iată-l:

*

PRO TV 30 Mihai Hrincescu