Haiducirea marelui contribuabil, fumătorul | Dragusanul.ro

Haiducirea marelui contribuabil, fumătorul

Fumătorul: Fraţi români, ei mă obligă să iau calea codrului!

Fumătorul: Fraţi români, ei mă obligă să iau calea codrului!

*

Faţă de statul român şi măreaţa lui economie, am fost, întotdeauna un contribuabil serios. Dar statul român s-a purtat cu mine mereu invers şi viceversa, aşa că, de-a lungul anilor m-a tot obligat la măsuri de autoapărare decisive.

*

În toamna anului 1984, de pildă, m-am lăsat de băut, iar refuzul meu de a mai da bunătate de părăluţe gâl-gâl în stomacul nesătul al statului comunist s-a soldat cu o descreştere economică atât de curmezişă, încât, în decembrie 1989, poporul român nu a mai rezistat şi a ieşit în stradă, să dea de-a dura comunismul. S-au născut, atunci, legende despre conspiraţia universală şi alte baliverne, dar să nu le credeţi, eu fiind disperatul care, în realitate, a dărâmat comunismul.

*

Şi aflu că, de mâine, nu mai am voie să fumez decât pe calea codrului. Au înnebunit politicienii, oameni buni, şi se sinucid electoral. Păi, dacă mă las eu de fumat, de unde bani pentru campaniile lor electorale? Că doar contrabanda cu papieroase nu o fac românii alegători, ci ei, dragii noştri fraieri, pe care îi tot scoatem din urne.

*

De mâine, marele contribuabil, cel mai serios şi mai încrâncenat dintre toţi contribuabilii, care este fumătorul român, nu mai are de ales: ori ia calea codrului, ori plăteşte amenzi gaborilor puterii, de se speteşte. Dar problema nu-i asta. Problema este că legea este atât de imbecilă, încât este mai toxică şi decât fumatul pasiv.

*

Straşnică prioritate naţională şi-au găsit parveniţii votului universal, atunci când fumatul în spaţii special amenajate funcţiona eficient şi rezonabil! Nu ştiu dacă o să mă las sau nu şi de fumat, dar un lucru e deja hotărât: nici înlănţuit nu mă mai prindeţi, fraierilor, prin secţiile de votare (dacă aţi şti cum aştept o nouă revoluţie!) şi sper să procedeze ca mine şi ceilalţi români, fumători sau nefumători. Pentru că mai abitir decât alcoolul, tutunul sau chiar drogurile de mare risc politica dâmboviţeană dăunează grav sănătăţii.