Fetstivalul mezinilor de la Cluj-Napoca: ANDI 25 | Dragusanul.ro

Fetstivalul mezinilor de la Cluj-Napoca: ANDI 25

Cozmina, aducând tortul lui Andi

Cozmina, aducând tortul lui Andi

*

În sptămâna din urmă, am participat, împreună cu nevastă-mea, Viorica, la “festivalul mezinilor” de la Culj-Napoca. Mai întâi, clanul nostru l-a sărbătorit pe Andi, deşi urma, în calendar, după mezina Cozminei, Ioana-Carina, pentru că avea de plecat la Londra. În vacanţă (nu dă el Clujul pe toată Anglia).

*

Odată intrat în casă, Andi a fost asaltat de cei doi nepoţi ai lui, Ioana-Carina şi Darius-Andrei, care aveau de descoperit “comoara” dintr-o hartă pe care o descifra Darius. Au transformat imaginativ canapeaua într-o şalupă, cu Andi la volan, şi au plecat după “comoară”.

*

Căutătorii de comori

Căutătorii de comori

Andi şi nepoţii lui

Andi şi nepoţii lui

*

Apoi, a început sărbătoarea. Fără vâlvă. Deplină. Cozmina a adus tortul (făcut, cu dedicaţie specială, de Viorica), iar Andi a suflat în lumânări, privind, apoi, oarecum îngrijorat, cifrele întrupate de cele două lumânări.

*

Andi, suflând în lumânări, ajutat de Cozmina

Andi, suflând în lumânări, ajutat de Cozmina

25!?

25!?

*

Cam asta a fost. Între timp, din Londra nu mi-au mai venit veşti. Aştept cu nerăbdare duminica viitoare, atunci când Andi, de la Cluj-Napoca, mă va suna ca să-mi spună că s-a întors cu bine. Mi-a promis şi un reportaj de la Londra şi sper să se ţină de cuvânt.