Extremismul ortodox vs Dark Funeral | Dragusanul.ro

Extremismul ortodox vs Dark Funeral

MEMORIU p 1

*

La Braşov, în România, dar în Ardeal, există, de câţiva ani buni, un festival de rock extrem, în care cântă doar trupe precum “Darck Funeral”, dar nu de aceeaşi valoare. Şi nimeni nu se revoltă.

*

La Bucovina Rock Castle, au cântat, în vara trecută, metaliştii de la “Vader”, consideraţi “satanişti” în Polonia pentru că iau atitudine împotriva unor aspecte ale catolicismului. Asta le-a plăcut durilor lideri moldovani ai ortodoxiei, care, de-a lungul timpului, oricât s-au străduit cu panslavismul lor, nu au izbutit să ne deznaţionalizeze, să facă să dispară românismul din această pustietate europeană.

*

Atitudini împotriva atentatului la dumnezeire, pe care îl practică sutanele diverselor fragmentări ale Bisericii lui Iisus (vreme de secole s-a scris Isus, dar ortodoxia se diferenţiază de celelalte ruperi ale Bisericii lui Iisus printr-un “i” în plus), se iau şi nu doar în muzica rock. În fond, şi memoriul pe care l-am reprodus mai sus şi îl voi reproduce, îndată, şi prin pagina a doua, nu înseamnă altceva decât un “Vobiscum Satanas“, pentru că intoleranţa şi nedragostea faţă de “oile rătăcite” nu ţin de Iisus, ci de Satana.

*

MEMORIU p 2

*

Satanas înseamnă să judeci totul cu ură şi cu intoleranţă, să te crezi şi Dumnezeu, şi Neam Românesc, deşi calci cu neruşinată prefăcătorie şi pe sângele Bunului Iisus, şi pe istoria reală a Neamului Românesc. Nu a trecut mult de când nu mai suntem robii celor asemeni cetăţeanului de mai sus – doar un secol şi jumătate, şi iată că iarăşi ni se bagă pumnul în gură şi leşie caustică în creieri.

*

Rockerii de la “Dark Funeral”, prea sfinţiţilor, nu sunt popi ai unui cult, fie el şi satanic, ci muzicieni. Nu or să vă răpească enoriaşii. Recuzita şi măştile ţin de giumbuşlucurile scenice, nu de altceva. Nu în muzică trebuie căutat şi stigmatizat Stana, pentru că Satana s-a mutat în faţa multor altare creştine şi bolboroseşte noroios ca un vulcan numai cu pucioasă perfidă. Uitaţi-vă sub sutane, prea sfinţiţilor, şi nu vă mai bateţi capul cu mântuirea noastră.

*

Bunul Dumnezeu ne-a dăruit dreptul de a alege, de a opta, de a ne afla singuri calea, dar atentatorii la sacra Lui identitate vor să ne încoloneze şi să ne sfârtece. Nu-i apăr pe cei de la “Dark Funeral”. Dacă au rătăcit Calea, vor da socoteală în faţa Bunului Dumnezeu. Păcat, însă, că ne vom face de râs în faţa lumii civilizate, datorită dogmatismului tâmp al unor popi perfizi, precum autorul memoriului de mai sus.