Cum s-a făcut Bucovina Rock Castle | Dragusanul.ro

Cum s-a făcut Bucovina Rock Castle

Prima ştire despe festival, în jupânu', nr. 14 (497), din 08-11.04.2011, p. 11

Prima ştire despe festival, în jupânu‘, nr. 14 (497), din 08-11.04.2011, p. 11

*

Deşi nu mai contează, în anul în care pregătesc ultima ediţie a Festivalului “Bucovina Rock Castle”, cred că trebuie reamintit cum întâmplarea a făcut acest festival, care mă tot vindecă, după ce mă îmbolnăvesc politicienii administrativi şi politicienii culturnici cu obtuzitatea lor potrivnică.

*

An de an, “Bucovina Rock Castle” are un buget de fix 30.000 euro, exact cât trupa pe care Nechifor nu a mai adus-o, în 28 noiembrie 2015, pentru că i-a râs în nas de organizare. Din banii ăştia, noi premiem 15 trupe, care să susţină concertele, asigurăm cazarea, masa, scena, riderul tehnic şi aşa mai departe.

*

Reiau cu detalii, articolul lui Doru Popovici, martor al clipei când am înţeles că, pentru tineri, noi, politrucii şi culturnicii, nu organizăm nimic şi am decis să mă bat, ca să le ofer cultura pe care şi-o revendicau. Asistam, împreună cu Doru Popovici, la un concert, în minunatul VOX, al trupelor “Relative” din Cluj-Napoca, “Matt” din Iaşi şi “Toy Machines” din Suceava, când i-am văzut pe tinerii Sucevei, cu propria lor cultură, de care se bucurau cu o stranie disperare, şi am hotărât să devin contemporanul lor cu adevărat. Iar tinerii Sucevei nu m-au dezamăgit niciodată, dimpotrivă, m-au făcut să fiu mândru de ei şi să le fiu, într-un anume fel, şi părinte.

*

Reportaj Doru 1

Reportaj Doru 2

*