Concertele din prima zi: TOY MACHINES | Dragusanul.ro

Concertele din prima zi: TOY MACHINES

*

Să cânţi în deschiderea unui festival e o misiune ingrată; de regulă, publicul se adună greu şi, dacă se adună la timp, încă nu este suficient de bine conectat la atmosfera festivalului. Dar nu la fel s-au petrecut lucrurile şi în acest an, când Andi, Buzu, Teiu, Andras şi Bogdan, plus Edy, la tobe, cu două piese, au beneficiat de un public numeros şi plin de căldură, încă de la primul cântec, şi de bisări entuziaste în final, când o pană de curent neaşteptată a rupt mirajul.

*

Cronicile de pe site-urile şi portalurile de rock au subliniat la unison: “A fost cel mai bun concert din întreaga istorie TOY MACHINES”. Şi nu au greşit. Se simt repetiţiile temeinice, favorizate de mutarea trupei sucevene la Cluj-Napoca, atât în interpretare, unde Andras şi Teiu, conturând cu dezinvoltură discreţia lină a unei mereu surprinzătoare voci a doua, au şi evoluţii instrumentale de excepţie, în linia lui Buzu, iar Bogdan, la tobe, ritmicizează eficient frazarea melodică.

*

Dar este loc de şi mai bine, iar acest şi mai bine se va definitiva atunci când şi Andi, şi colegii lui de trupă vor înţelege că, pe anumite frazări vocale, intrumentalul trebuie să contureze vocea, să o pună în evidenţă, nu să o acopere, oricât de armonios şi de aproape perfect este acest instrumental.

*