Concertele din prima zi: MOTHER'S CAKE | Dragusanul.ro

Concertele din prima zi: MOTHER’S CAKE

*

Asediul austriac asupra Bucovinei… Rock Castle a început cu concertul trupei MOTHER’S CAKE, concert în care o voce de excepţie şi singulară în peisajul rock european, cea a lui Yves Krismer – care cântă şi la ghitară solo, deschide căi luminoase înspre astral (rockerii numesc “psihedelică” o astfel de deschidere). Nu aş fi crezut că poate exista o trupă, compusă din doar trei oameni (lui Yves i se alătură Benedikt Trenkwalder – la ghitară bass, şi Jan Haußels – la tobe), care să poată întrupa, în cosmicitate, o modernitate înrudită cu LED ZEPPELIN, dar atât de personală şi de bine definită. Pronosticasem, împreună cu Andi, că MOTHER’S CAKE va fi revelaţia actualei ediţii “Bucovina Rock Castle” şi nu ne-am înşelat – după cum o confirmă şi toate site-urile de rock din România.

*

Născuţi în Alpii Tyrolului, austriecii noştri, în frunte cu pururi surâzătorul lor manager, Stefan Penz, ne-au devenit prieteni pe viaţă. I-a interesat, la fel de mult, şi povestea Cetăţii Sucevei, dar şi fiecare concert în parte, din cele două nopţi de concerte, pe care le-au prins la Suceava. Şi pentru ei, LUNA AMARĂ înseamnă o trupă de calibru european, după cum ne-au şi mărturisit-o, cu neascunsă admiraţie. Bineînţeles că şi reciproca este valabilă, Nick Făgădar, de pildă, regretând că nu a putut ajunge din prima seară la Suceava, ca să asculte MOTHER’S CAKE.

*

Ceva atât de durabil s-a zămislit între BUCOVINA ROCK CASTLE şi MOTHER’S CAKE, încât muzicienii austrieci s-au oferit să devină ambasadorii Sucevei în a promova festivalul în lumea rockului occidental.

*