Cerşind pentru Bucovina Rock Castle 2016 | Dragusanul.ro

Cerşind pentru Bucovina Rock Castle 2016

NAZARETH

NAZARETH

*

La Bucureşti, într-un club de rock, un incendiu suspect a curmat zeci de vieţi. La Paris, extremiştii au deschis focul, într-un club de rock, şi au murit mult prea mulţi iubitori ai muzicii noastre. Au scapat, totuşi, trei componenţi ai unei trupe celebre, care au părăsit clubul cu un sfert de oră înainte de atentat, iar la Cluj-Napoca şi la Suceava, noi, ăia cu Bucovina Rock Castle, răsuflăm măcar în parte uşuraţi. Pentru că de multă vreme ne chinuim minţile cum să facem ca să aducem, în vara viitoare, la Suceava, o trupă celebră – cea cu trei supravieţuitori la Paris.

*

Din tragedia de la Bucureşti, Guvernul României şi Preşedinţia nu învaţă nimic. Generaţia tânără are nevoie de muzica ei, pe care să o trăiască în condiţii de deplină siguranţă, în festivaluri precum Bucovina Rock Castle, care ar trebui organizate măcar câte unul la două-trei judeţe.

*

La Cluj-Napoca, comandoul artistic format din Mihnea Blidariu (Luna Amară), Lucian Francisc Csibi (Relative) şi Andi Drăguşanul (Toy Machines) s-a reunit în casa lui Andi şi a decis că e musai să cerşim 50.000 euro, ca să putem face din ediţia 2016 cea mai frumoasă ediţie a Festivalului “Bucovina Rock Castle”. Nu-i mai zicem festivalului şi “internaţional”, lăsând acest privilegiu organizatorilor de folcloroase, care, cum prind un ţambalagiu din Mahala şi un altul din Bălţi, cum se împopoţonează “Internaţional”.

*

Ca să putem aduce, la Suceava, şi o trupă de 50.000 euro (Suceava, fără pleaşcă, detestă cultura!), deci şi valoroasă, şi populară acum, doar amărâţii ăia de 50.000 euro ne lipsesc. Clujenii mei (Mihnea e din Bacău, iar Lucian din Topliţa) sunt pe cale de a convinge un sponsor mare, dar le trebuie logistică. Aşa se face că, de două zile, eu m-am scufundat în mărturiile ediţiilor de până acum ale festivalului nostru şi, cum adun suficiente mărturii pentru un “transport virtual”, cum i le trimit lui Andi. Mai postez şi pe site-ul meu, pentru că de aia e al meu, ca să nu pun pe el ce-mi ordonă Lungu sau numai ştiu (ba ştiu, dar mă abţin!) cine altul.

*

Dacă izbutim… Nu, asta e povara noastră şi nu o împărţim cu nimeni. Deci, au cântat şi v-au încântat, la Suceava, printre alte multe trupe, şi:

*

ALTERNOSFERA

ALTERNOSFERA

COMA

COMA

DOG EAT DOG (USA)

DOG EAT DOG (USA)

IMPLANT PENTRU REFUZ

IMPLANT PENTRU REFUZ

JINJER (Ucraina)

JINJER (Ucraina)

LUNA AMARĂ

LUNA AMARĂ

NAZARETH (Anglia)

NAZARETH (Anglia)

ROBIN AND THE BACKSTABBERS

ROBIN AND THE BACKSTABBERS

SUPERHINKS (Macedonia)

SUPERHINKS (Macedonia)

THE AMSTERDAMS

THE AMSTERDAMS

VIŢA DE VIE

VIŢA DE VIE

*

şi aşa mai departe, tot trupe una şi una, precum LAST HOPE (Bulgaria), VADER (Polonia), SUBSCRIBE (Ungaria), DUBIOZA KOLEKTIV (Bosnia Herţegovina), JAN AKKERMAN & BAND (Olanda), ZOB ŞI ZDUB, GRIMUS, TRAVKA, RELATIVE sau GUILTY PARTY (Ungaria).