Cel mai fraier fraier din lume! | Dragusanul.ro

Cel mai fraier fraier din lume!

Execut politicieni de toate calibrele!

Execut politicieni de toate calibrele!

*

După ore întregi de meditaţie, am ajuns la singura concluzie logică: sunt un mare fraier! Mi-am dat cu apă rece pe frunte, lung şi îndesat, dar concluzia, aceeaşi: sunt un mare fraier! Cel mai fraier fraier din lume!

*

Ce-mi trebuie mie nervi şi nesomn cu muzica medievală, cu muzica bucovineană, cu muzica rock, cu memoria personalităţilor culturii bucovinene, cu memoria noastră identitară şi aşa mai departe? De ce-mi tot bag capul pentru dreptatea altora, când aş putea să-mi văd liniştit de ale mele, să mă apuc, dracului, să scriu, odată, cărţile începute şi rămase nescrise?

*

Gata, m-am trezit! Nu-mi mai pasă de nimic şi de nimeni! Îmi pun armura de mercenar şi dau de veste tuturora că renunţ la principii, că barda mea de război e deja pregătită să muşte adânc din Flutur sau din Nechifor, din Lungu sau din Balan, din Băişanu sau din Brădăţan, din oricare şi oricând. Voi arunca naibii partiturile cu muzică românească medievală şi pe cele ale lui Voievidca, poemele lui Robeanu sau Gherasim, mărturiile neştiute despre istoria şi spiritualitatea acestor locuri. Îmi trebuie doar niţică lectură din presa suceveană, să mă dumiresc şi eu cum sunt făcute cărţile şi să-mi pregătesc toate armele de mercenar, în aşa fel încât să-i ţin în şase luni de nesomn pe Nechifor sau pe Flutur, pe Balan sau pe Lungu şi aşa mai departe, dacă nu cumva şi pe unii, şi pe ceilalţi.

*

Prin urmare, dacă tot nu mă lăsaţi să trăiesc frumos şi demn, tovarăşi care m-aţi arendat analfabeţilor decizionali, ori licitaţi, ori profitaţi de nopţile din septembrie, pentru că, de la 1 octombrie, o să am eu grijă să nu mai puneţi geană pe geană.

*