Cătălin Nechifor şi Bucovina Rock Castle 2014 | Dragusanul.ro

Cătălin Nechifor şi Bucovina Rock Castle 2014

Preşedintele CJ Suceava Ioan Cătălin Nechifor

Preşedintele CJ Suceava Ioan Cătălin Nechifor

*

Pentru prima dată, în scurta lui istorie, Festivalul Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE, datorită implicării necondiţionate a Preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, domnul Ioan Cătălin Nechifor, nu numai că nu mai are probleme, dar izbuteşte să aducă, în august (21-23), pe scena din şanţul de apărare a Cetăţii de Scaun din Suceava, şi două trupe-legendă, NAZARETH (Irlanda) şi, respectiv, DOG EAT DOG (America), drept aură pentru trei nopţi de muzică rock de vis, în care vor cânta, printre altele,  trupele JINJER (Ucraina), ALTERNOSFERA (Republica Moldova), VIŢA DE VIE, LUNA AMARĂ, COMA, IMPLANT PENTRU REFUZ,  ROBIN AND THE BACKSTABBERS, THE AMSTERDAMS etc. (România).

*

Vom avea, deci, o ediţie de excepţie, superioară calitativ celor anterioare, dar cu încadrare strictă în bugetul anual al ultimilor trei ani.

*

Constantin Emil URSU

Constantin Emil URSU

Dar, dincolo de toate, inclusiv de eforturile supraomeneşti pe care le face şi Managerul Muzeului Bucovinei, Constantin Emil Ursu (ca să nu mai vorbesc de contabilul-şef, domnişoara Asica Leizeriuc), însăşi legislaţia românească, serios retardată, în raport cu legislaţia europeană şi americană, ne tot pune piedici şi, cum cu Legea nu te joci, multe dintre pârleazurile birocratice trebuie evitate prin implicarea societăţii civile în rezolvarea a ceea ce, aparent, nu se poate rezolva. Iar când şi societatea civilă se dovedeşte a fi ineficientă, atunci nu-ţi rămâne decât să cauţi prieteni ai festivalului, cu care să te sfătuieşti şi, împreună, să găsiţi soluţii.

*

Aici, în găsirea de soluţii practice, dar care presupun şi implicări financiare din buzunarul propriu, am găsit noi. şi astăzi, un prieten al festivalului, în persoana Preşedintelui Ioan Cătălin Nechifor. Aşa că, dincolo de mulţumirile pe care i le aduc eu, nu ar fi rău dacă şi iubitorii muzicii rock i-ar răspunde, măcar lăuntric, cu câte un dram de simpatie pe deplin meritată. Acum, în august şi întotdeauna.