Camarilei paşei Varva-Roy: continuăm, pe cont propriu | Dragusanul.ro

Camarilei paşei Varva-Roy: continuăm, pe cont propriu

Fundal pentru "Doina" - Colecţia Anticulturală a ciracilor paşei Varva-Roy

Fundal pentru “Doina” – Colecţia Anticulturală a ciracilor paşei Varva-Roy

*

Iubitorii muzicii rock nu au şanse să vadă, prea curând, filmele cu concertele trupelor din ediţia 2015 a Festivalului “Bucovina Rock Castle“, pentru că tehnicienii arendăşiei Centru Cultural “Bucovina” trudesc, la greu, cu “colecţiile” de stupidităţi folcloroase, marca Brăteanu & Cristescu, pe care le înghesuie inutil pe youtube. Nu-i bai. Dacă Suceava nu are nevoie de “Bucovina Rock Castle”, pe care şi Consiliul Judeţean se străduie să-l compromită – cum am văzut în “Monitorul de Suceava” – prin amplasarea de panouri publicitare, în care îţi ia faţa un beţiv care urinează pe zidul Cetăţii, în vecinătatea toaletelor amplasate de Primărie, atunci ne vom abţine de la a-l mai face.

*

Dar la fonotecarea cântecului naţional bucovinean ar fi păcat să renunţăm. În fond, putem lucra, după orele de program, în timpul nostru liber. La reconstituirea zilei de 28 Noiembrie 1918 putem renunţa, dar la fonotecare, nu. Trebuie să reînviem muzica vechilor lăutari ai Bucovinei, cărora o să le caut, în viitor, şi mormintele, dar şi ce s-a mai păstrat despre vieţile lor.

*

Prin urmare, prieteni prost-plătiţi şi aflaţi la cheremul unor necuveniţi ocupanţi ai scaunelor decizionale, haideţi să ne întâlnim, luni, după ora 16 şi, dacă ne-or interzice ăia accesul în studiou, căutăm unul privat şi ne facem, până la capăt, datoria reînvierii patrimoniului naţional de spiritualitate bucovineană!

*

Despre promisiunile lui Ioan Cătălin Nechifor să uităm cu toţii. Ăsta e obişnuit doar să zică laş tot felul de chestii, şi de aici confuzia că ar şi pune preţ pe ceea ce fac… Zicălaşii.