Buluc la poze: cântă Gabriela Teişanu! | Dragusanul.ro

Buluc la poze: cântă Gabriela Teişanu!

Cântă Gabriela Teişanu - foto: Dan Lungu

Cântă Gabriela Teişanu – foto: Dan Lungu

*

Rar se întâmplă o manifestare culturală în Suceava la care Gabriela Teişanu să nu participe, măcar din public, din secvenţa aceea de viaţă reală, sinceră şi netrucată. Când se întâmplă ca la vreo poznă artistică să fiu eu coordonator, atunci o pun pe Gabi să cânte (măcar două doine – cea din Ilişeşti fiind preferata mea) şi, în vreme ce mama lui “Teiu” de la “Toy Machines” cântă, eu, la concurenţă cu fotografii profesionişti, mă înghesui să-i fac poze. Poze care nu-i prea sunt pe plac:

*

Gabriela Teişanu - foto: Ion Drăguşanul

Gabriela Teişanu – foto: Ion Drăguşanul

*

Pe chestia asta, cu pozele, ne tot tachinăm, Gabriela Teişanu fiind, de fiecare dată şi un conviv plin de viaţă şi de inspiraţie, care mânuieşte mlădiat şi savoarea spiritului, nu doar pe cea a cântecului.

*

Voievodesele - foto: Dan Lungu

Voievodesele – foto: Dan Lungu

*

Mamăăă, ce artist fotograf este colegul meu, Dănuţ Lungu!  S-o creadă Gabi că scapă şi fără o împunsătură foto finală, pe tema voievodală a lucrărilor Elenei Greculesi, care verticalizează până dincolo de ceruri sala în care noi, salariaţii Centrului Cultural “Bucovina”, am trăit, astăzi, câte ceva din bucuria colegei noastre Corina Scîntei, care ne invitase la lansarea cărţii părintelui ei, domnul Gheorghe Scântei.

*

Profiluri artistice sucevene

Profiluri artistice sucevene