BUCOVINA ROCK CASTLE: programul zilei de JOI | Dragusanul.ro

BUCOVINA ROCK CASTLE: programul zilei de JOI

Joi

*

În clipa în care postez acest material, muzicienii trupei VADER se află în microbuzul Centrului Cultural “Bucovina” (şoferi: Cornel şi Mitruţ), dincoace de Frumoasa (la ieşirea din Bucureşti). Probe de sunet, pe scena Bucovina Rock Castle, vor face între orele 13-14 – când, de altfel, pot fi şi fotografiaţi în condiţii bune.

*

Pentru că avionul spre Polonia pleacă, vineri, cu vamare de la ora 9, muzicienii poloni vor dormi “repede”, cum se spunea prin satul copilăriei mele, şi, datorită acestor condiţii, abia mâine, în timpul probelor de sunet, vom putea conveni asupra orei urcării lor pe scenă, pentru concert. E posibil să cânte ultimii, dar dacă vor fi a doua trupă din seara de festival? Ce se vor face elitiştii gustului, care vin să vadă doar trupele percepute dibaci de inteligenţele lor subţiri şi care, prin astfel de atitudini, ne jignesc profund pe toţi cei care facem să vieţuiască un astfel de festival la Suceava?

*

Întrebarea e retorică. Pentru că tare bine m-aş simţi dacă “obrazurile subţiri” s-ar ţine departe de şanţul în care trăiesc bucurii răscolitoare tineri şi maturi, iubitorii rockului fiind cărturari profunzi şi nicidecum “obrazuri subţiri”. În fond, de acum, înainte, gestionez cultură. De gunoaie şi de mocirlă, m-am ocupat dimineaţă.