BUCOVINA ROCK CASTLE: Prinţesa lui Mihnea | Dragusanul.ro

BUCOVINA ROCK CASTLE: Prinţesa lui Mihnea

Sofia Maria, Prinţesa lui Mihnea Blidariu, de la "Luna Amară"

Sofia Maria, Prinţesa lui Mihnea Blidariu, de la “Luna Amară”

*

Mihnea, Vodă al Bucovinei Rock Castle, muzician de geniu, prozator de mare forţă şi un poet demn de toată atenţia, başca dramaturg, îşi vede viaţa încununanată cu singura operă care contează cu adevărat: Mica Prinţesă Sofia Maria (în traducere: Înţelepciunea Fântânii sau Înţelepciunea Apei, apa fiind concreteţea Veşniciei), fata lui şi a delicatei lui partenere de viaţă, Nora (o fată lujer îmbobocit, care, de asemeni, mi-i tare dragă).

*

Mihnea, Vodă al Bucovinei Rock Castle

Mihnea, Vodă al Bucovinei Rock Castle

*

Mă bucur aproape nepământeşte pentru Mihnea şi pentru Nora, Sofia Maria reprezentând darul dumnezeiesc tămăduitor pentru rănile veşnicului, dar pe drept revoltat Mihnea. La ediţia precedentă a festivalului de la Suceava, când Mihnea îmi spunea că speră să-i ajute Dumnezeu şi să-i sfinţească viaţa şi cu o a doua prinţesă (prima este, desigur, Nora), am împietrit de mirare, descoperind în bătăiosul Mihnea un suflet pur, cald şi vibrant, de un dezarmant omenesc.

*

Un tată fericit: Mihnea Blidariu

Un tată fericit: Mihnea Blidariu

*

În iarnă, când a pus brişca pe mine minunatul chirurg clujean Horaţiu Silaghi şi, abia externat, am putut, împreună cu Andi, să mă văd cu Mihnea, pentru a pune la punct ultimele detalii ale actualei ediţii BUCOVINA ROCK CASTLE, Mihnea avea, deja, însuşirile unui tată, care ştie să-şi asculte mugurul de viitorime şi să-i vorbească, încă înainte de a fi descins în lumea asta necuprinsă şi vrăjmaşă. Aşa că nu-i de mirare că primul gest al Sofiei Maria a fost să-şi îndese pumnişorii în fuiorul bărbii lui arămii, atunci când Sofia Maria i-a auzit glasul, pe care doar în astral îl mai auzise şi o fascinase.

*

Mihnea, artistul

Mihnea, artistul

*

Mulţumesc, Doamne, că le-ai dat Norei şi lui Mihnea fericirea pe care o merită pe deplin: Sofia Maria!