BUCOVINA ROCK CASTLE 2019: sprijin total! | Dragusanul.ro

BUCOVINA ROCK CASTLE 2019: sprijin total!

Consiliul Judeţean Suceava înţelege Bucovina Rock Castle drept ceea ce este, adică drept expresia culturală admirabilă a generaţiilor pe care se întemeiază viitorul. Şi, desigur, drept alt blazon al judeţului, care ne poziţionează la loc de cinste pe harta spiritualităţii europene. Şi nu mă refer, când spun toate acestea, doar la festivalul în sine, cu care ne descurcăm atât de onorabil, încât am surprins şi cele mai optimiste aşteptări, ci mai ales la construcţia emblematică din care fiecare iubitor al muzicii, chiar şi cel care abia acum o descoperă, face parte şi e pregătit să-şi asume ceea ce, de fapt, îi aparţine şi ca pronie, şi ca drept.

*

Pentru viitor, Bucovina Rock Castle are garanţia întregului sprijin al Consiliului Judeţean Suceava, astăzi fiind luate în discuţie şi lămurite, împreună cu specialiştii C. J. Suceava, aspectele care ţin de fiscalitate şi de cadrul juridic, deciziile comune fiind luate funcţie de posibilităţile legale de flexibilizare a actului organizatoric în aşa fel încât, în 2019, Bucovina Rock Castle să beneficieze de un nou început; ultimele trei ediţii, de pildă, au fost excelente, dar amintirea lor trebuie să pălească în faţa a ceea ce va urma. Proiectul iniţial al festivalului va fi aprobat imediat după ce îl vom fi conceput în întregime, astfel ca să se poată trece la achiziţii publice, prin licitaţii (abonamente electronice, scenă, cazare, eventual şi servicii de igienă publică amplă), până la sfârşitul anului în curs. Cu trupele din străinătate, care vin dintr-o altă legislaţie în rudimentara noastră birocraţie statală, mai sunt unele mici probleme, care se vor rezolva (nu înainte de a ne mai sfătui, încă o dată, cu Constantin-Emil Ursu, Managerul Muzeului Bucovinei).

*

M-a bucurat să aud că şi Preşedintele Gheorghe Flutur, ca şi publicul Bucovina Rock Castle, are atâta încredere în bunele noastre intenţii, probate în timp – de altfel, încât practic ne investeşte cu puteri depline în realizarea următoarelor ediţii, asigurându-ne de sprijin total. Întotdeauna a beneficiat Bucovina Rock Castle de sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, dar iată că s-a ajuns la şi mai mult, la o colaborare pe care am motive s-o anticipez drept exemplară.