BUCOVINA ROCK CASTLE 2014: vin englezii şi americanii | Dragusanul.ro

BUCOVINA ROCK CASTLE 2014: vin englezii şi americanii

nazareth 1

*

Englezii, de la NAZARETH“, reprezintă opţiunea şi reuşita managerului Muzeului Bucovinei, domnul Constantin-Emil Ursu. Am scris “domnul”, pentru că ştiu eu ce spun.

*

Americanii, de la “DOG EAT DOG“, vin pe filiera clujeană Mihnea Blidariu – Andi Drăguşanul, via “COMA“, trupă bucureşteană care, desigur, nu va lipsi nici ea din şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Moldovei.

 

DogEatDog

*

Bugetul aprobat, în 2014, este mai mic decât cel din 2013, aşa că nu ne rămâne altceva de făcut decât recursul la “Răceala” lui Marin Sorescu, în care există alternativa: ori mai mărim ciolanul, ori mai mărim din câini. “Ciolanul” nu poate fi mărit, în ciuda sprijinului total şi necondiţionat, de care beneficiază Festivalul, din partea Preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, domnul Ioan Cătălin Nechifor. Prin urmare, mai rărim din “câini”, dar fără a renunţa la creşterea valorică a manifestării, de la an, la an. În loc de patru nopţi, vom avea doar trei nopţi de spectacol (21-23 august), cu doar 15 trupe chemate pe scenă. O, şi dacă aţi şti cât de greu este să refuzi, prin amânare, ba o trupă, ba alta, deşi îi cunoşti valoarea!

*

JinJer

*

Din străinătate, vor mai veni două trupe de excepţie: marea revelaţie a ediţiei din august 2013, trupa ucraineană “JIN JER“, dar şi senzaţionala trupă “ALTERNOSFERA“, din Republica Moldova, care, ca şi “NAZARETH“, “DOG EAT DOG” şi “JIN JER“, au acceptat variantele contractuale româneşti, numai ca să poată evolua în faţa publicului sucevean. Drept pentru care, le mulţumim şi în numele dumneavoastră.

*

Alternosfera

*

Nu o să vă dezvălui, acum, întreaga listă cu trupe, care vor cânta, în august 2014, la Festivalul Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE, deşi ne-am străduit ca, în limitele riguroase ale bugetului, să satisfacem gusturile şi nostalgiile tuturor rockerilor din judeţ şi din ţară. Vine, deci, şi “VIŢA DE VIE“, dar vine şi marea revelaţie a ultimilor doi ani, trupa bucureşteană “ROBIN AND THE BACKSTABBERS“.

*

VdV Foto - 5 - 2013

*

VdV_slider net - 2013

*

Robin and The Backstabbers

*

Mai vin şi trupele bucureştene “COMA” şi “THE AMSTERDAMS” (cu doi bucovineni în componenţă), precum şi timişorenii de la “IMPLANT PENTRU REFUZ“.

*

Coma

*

TheAmsterdams

*

ImplantPentru Refuz

*

Practic, în august 2014, nu vom avea decât trupe mari, cu opere muzicale deja împlinite şi, de aceea, importante, românii luptând, când e vorba de rock, în prima grupă valorică mondială. Şi, cum e şi firesc, nici în acest an nu va lipsi minunata “LUNA AMARĂ“, pentru că, fără această trupă, oricărui festival de muzică rock îi lipseşte… sarea şi piperul.

*

LunaAmara

Echipa de organizatori cuprinde, în calitatea lor de oameni care iubesc rockul, următoarele nume: Ioan Cătălin Nechifor, Constantin-Emil Ursu, Viorel Varvaroi, Mihnea Blidariu, Andi Drăguşanul, Lucian Csibi, Nick Făgădar, Cristi Rangu, Relu Calcea, Doru Octavian Popovici, Tiberiu Cosovan şi, cu voia dumneavoastră, pe umilul scrib al acestor pagini virtuale,

*

Ion DRĂGUŞANUL