BUCOVINA ROCK CASTLE 2014: Concertele de joi | Dragusanul.ro

BUCOVINA ROCK CASTLE 2014: Concertele de joi

Dmytro Oksen

Dmytro Oksen

*

Despre concertele trupelor care au evoluat, joi, 21 august 2014, pe scena Festivalului Internaţional BUCOVINA ROCK CASTE, nu am să-mi dau cu părerea, din pricina convingerii că doar trăirile publicului, prezent în şanţul de apărare, contează. Iar spectatorii vor contura, în timp, la dimensiunea spaţiului public, aprecierea exactă pe care acest festival o merită sau nu.

*

O echipă a Centrului Cultural “Bucovina”, condusă de directorul CCPCT Suceava, poetul şi artistul fotograf Victor T. Rusu, a realizat şi galeria foto, dar şi filmografia ediţiei, pe care le voi posta, inclusiv pe site-ul Centrului Cultural “Bucovina”, pe parcursul lunii viitoare. Deocamdată, va trebui să vă mulţumiţi cu câteva instantanee, făcute de mine, cu aparatul din dotare (eu nu mă prea pricep să-l folosesc, el nu prea vrea să mă asculte!), instantanee care înseamnă aplauzele pe care încă le mai datorez trupelor din festival.

*

Diamonds Are Forever

*

Splendid grup de muzicieni clujeni, cu priză mai ales la tineret, o trupă formată din: Horia Cioflica, Pitiu Pataki, Andrei Aron, Mihai Vlad, Andrei Danci şi Dorin Marcu. 

*

Diamond 1

*

Diamond 2

*

Diamond 3

*

Diamond 4

*

JinJer

*

Muzicienii de la Doneţk beneficiază şi de fotografii de la probele de sunet, ele însele un adevărat spectacol, încântător şi irepetabil. Prietenia mea şi a lui Andi cu trupa lui Yevhen Mantulin, a lui Dmytro Oksen şi a Tatianei Schmailiuk poate îngroşa, uşor, entuziasmul, dar am convingerea că noi nu greşim cu nimic în acest entuziasm.

*

JinJer 1

*

JinJer 2

*

JinJer 3

*

JinJer 4

*

JinJer 5

*

JinJer 6

*

JinJer 7

*

JinJer 8

*

JinJer 9

*

JinJer 10

*

JinJer Tatiana 2

*

JinJer Tatiana 3

*

JinJer Tatiana 4

*

JinJer Tobarul

*

Toy Machines

*

Tată fiind, mă abţin de la orice comentarii, dar recunosc, mai mult decât sincer, că sunt tare mândru de băieţii mei.

*

Toy Buzu pe scena

*

Toy Machines

*

Toy Machines 1

*

Toy Machines 2

*

Toy Machines 3

*

Toy Machines Andi si Teiu

*

Toy Machines Edi pe scena

*

Coma

*

O trupă care nu mai are nevoie de vreo prezentare.

*

Coma

*

Coma 1

*

Coma 2

*

Coma 3

*

Coma 4

*

Coma 5

*

Coma public

*

Epilog

*

Pe parcursul unei vieţi de om, ţi-am oferit, Bucovină, tot ce am avut. Ţi-am recuperat istoria şi memoria (literatură, artă plastică, trecutul muzical-dramatic, datini etc.), ţi-am întemeiat câteva festivaluri unice (“Naţiunea Poeţilor”, “Arderea Cărţilor Bucovinei”, “Ion Irimescu”, “Eusebiu Cămilar-Magda Isanos-Constantin Ştefuriuc”, Festivalul European al Artelor “Ciprian Porumbescu” etc.), iar împreună cu fecioraşul meu, Andi, şi “Bucovina Rock Castle”.

*

Sper să mă ţină puterile, ca să-ţi depun la picioare toate închinările mele!

*

Ion Drăguşanul