Bucovina Acoustic Park 2019 – o realitate! | Dragusanul.ro

Bucovina Acoustic Park 2019 – o realitate!

Marius Rîpan, un viceprimar care mă onorează cu prietenia domniei sale

 

În vreme ce proiectul Bucovina Rock Castle” încă mai zace frământat de tălpile încrâncenate ale campaniei electorale, Bucovina Acoustic Park” a devenit o realitate, astăzi, prin semnarea protocolului de colaborare, de către primarul Ilie Boncheş, în prezenţa viceprimarului Marius Rîpan şi a „şefului munţilor”, Petru Ariciuc. Iniţiatoarea festivalului, Violeta Codorean, având o neaşteptată problemă de sănătate, a plecat, în zorii zilei, la Cluj-Napoca şi tare-mi mai doresc eu să aflu că i se vor împlini visele, de care doar bunul Dumnezeu şi câţiva prieteni au ştire.

 

Ilie Boncheş, primarul oraşului Vatra Dornei

 

Este o adevărată plăcere să lucrezi cu dornenii, locuitorii unui orăşel care mi-a devenit drag datorită oamenilor săi şi, mai ales, graţie colaborării cu primarii care au marcat deceniile. Numai frumoase aduceri aminte au durat în mine aceşti primari, începând de la sensibilul Petru Ţăranu şi terminând cu „leatul meu”, primarul Iliuţă Boncheş. Nici nu am băgat de seamă când familia mea şi familia domniei sale s-au împrietenit sau poate că doar au reluat de acolo de unde această prietenie dintotdeauna a fost re-desluşită în timp. E un om dintr-o bucată, care preţuieşte legământul unei strângeri de mână mai mult decât un milion de acte. Nouă, Drăguşanilor, ni-i tare dragă şi doamna Rodica, o munteancă descheiată la suflet şi veşnic însetată de lumină, dar care se păstrează cu discreţie în lumea hărniciei şi a tradiţiei ştiinţei de a înţelege munţii.

 

Petru Ariciuc, „şeful munţilor”

 

Petrică Ariciuc, un adevărat suflet făptuitor al muntelui, pune atâta pasiune în Bucovina Acoustic Park, încât, adesea, mă şi sfiesc de minunata lui generozitate, pe care nu am cum o compensa. Astăzi, Petrică a ţinut locul Violetei, care se afla la Cluj, şi nu ne mai puteam despărţi, pentru că prea multe ne leagă şi ne contopesc. Datorită lor, cei care reprezintă minunata obşte dorneană, există şi va exista Bucovina Acoustic Park. Arta are nevoie de găzduire prietenoasă, astfel încât muzica să se prelingă aidoma şuviţelor de apă ale muntelui, pe scocul nevăzut dintre suflete şi suflete, iar la Vatra Dornei există, neprefăcută, o astfel de ospitalitate în calea cântecului.

 

Bucovina Acoustic Park” 2019 se va desfăşura la baza pârtiei „Veveriţa”, undeva, deasupra oraşului, într-un cadru fantastic. În timpul zilelor tinerii pot urca deasupra munţilor, cu telescaunul, pot naviga, în caiace, pe Dorna şi pe Bistriţa Aurie, se pot bucura de tot felul de minunăţii, pe care doar un om ca Petrică Ariciuc le putea transforma în realitate. Merită să veniţi la Vatra Dornei ca să rămâneţi cu enigma nedezlegată a frumuseţii, în aparenta concurenţă dintre muzică şi locuri.