Barbă, dacă flutură din aripi, împuşcă-i! | Dragusanul.ro

Barbă, dacă flutură din aripi, împuşcă-i!

Flutur: Barbă, dacă umblă cu cioara vopsită şi flutură băşcălios din aripi, împuşcă-i!

Flutur: Barbă, dacă umblă cu cioara vopsită şi flutură băşcălios din aripi, împuşcă-i!

*

Domnul din dreapta imaginii de mai sus cică a fost numit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava pentru cultură. Nu l-am văzut în viaţa mea, nici măcar în Gura Humorului, deşi am participat de zeci de ori la tot felul de manifestări culturale şi în acel oraş. Ajuns vicepreşedinte, domnul Niţă ot Gura Humorului refuză să avizeze orice act al Centrului Cultural “Bucovina”, până ce managerul Viorel Varvaroi nu-şi va pune capul sub ghilotină. Simplu ar fi fost dacă preşedintele Gheorghe Flutur l-ar fi chemat pe managerul Varvaroi la ordin, pentru o discuţie bărbătească, şi e sigur că, după o astfel discuţie, Varvaroi şi-ar fi înaintat demisia din funcţia primită pleaşcă de la PSD, pentru a fi oferită, tot pleaşcă, unui pedelist, vopsit în cioară liberală. Ce, Gheorghe Niţă, dacă o cere partidul, nu poate părea om de cultură, avântat eroic pe frontul biruinţei definitive a recoluţiei culturale portocalii?

*

De chestiile astea n-aş pomeni, dacă nu m-aş fi trezit, cu două festivaluri de amploare, “Naţiunea Poeţilor” şi “Bucovina Rock Castle” ca şi blocate. Dacă semnează proiectele managerul Viorel Varvaroi, nu le semnează Gheorghe Niţă ot Gura Humorului. Să-i sun pe Flutur, Balan sau Barbă, după ce m-au tras, recent, pe sfoara lipsei de cuvânt, nu are rost. Şi-atunci, ce-i de făcut?

*

Şi eu strâng din umeri, a neştiinţă, de parcă m-aş fi molipsit, brusc şi instantaneu, şi viceversa, de la dumnealui, super-liderul culturii judeţene, vicepreşedintele Gheorghe Niţă.