Arţăgosul soţ al tăietoarei de salarii şi cultură | Dragusanul.ro

Arţăgosul soţ al tăietoarei de salarii şi cultură

*

Astăzi, spre seară, m-a sunat soţul arţăgos al doamnei care ne-a tăiat salariile şi pensiile, şi care acum ar vrea să ne taie şi cultura, şi m-a luat tare: “Cine te-a plătit, dom’le, ca să te iei de soţia mea?”. Minte de precupeţ, de ciubucar de duzină, dar asta e! Cu mentalitatea nu te pui.

*

Dom’ doftor Ardeleanu, că eşti jalnic, m-am convins în ultimii doi ani, dar ai cuvântul meu de onoare că nici cu gândul nu m-am luat de soţia dumneavoastră, pe care, ca soţie a dumneavoastră şi în general ca soţie, chiar o respect.

*

Numai că, dom’ doctor, ai scăpat-o prin loboda politichiei şi bate câmpii!… Nu vă amintiţi cum ne genocida dumneaei tv cu minunata dare la reformă a învăţământului, cum ne decapita cu barda tăierilor de salarii şi pensii organele vitale, iar mai nou, dom’ doftor, chiar n-ai văzut cum dă cu râtul în cultură, deşi nu are nici o îndreptăţire creatoare, adică nu a desenat şi dumneaei un hopa-lungu-barbă-cot, vocaţia domniei sale atavică fiind cea de pupăcit prin aer, cu o slugărnicie lipicioasă: “PeDeLuş cu părul creţ, fă-mă prima în judeţ şi te pup în funduleţ!“?

*

Şi-apoi, dom’ doftor, cum de îţi permiţi dumneata să mă suni şi să încerci să mă ameninţi pentru  că am contrazis o imbecilitate partizană (“interesul de partid”), doar ca să apăr deminitatea celor cărora le aparţin? Ia-ţi nevasta la refec şi povăţuieşte-o să nu mai bată câmpii, să nu-şi mai bage ghearele ideologice în carnaţia culturii, pentru că nu are nici o îndreptăţire nici să ne taie salariile, nici să ne pricopsească cu legea lui funeriu, dar mai ales să pustiască şi ultimele speranţe ale creatorilor din acest ţinut.

*

Încă sunt calm, dom’ doftor Ardeleanu. Dar îndrăzniţi să mă mai sunaţi o dată!…