Andrei "Buzu" Parascan, de la "Toy Machines" | Dragusanul.ro

Andrei “Buzu” Parascan, de la “Toy Machines”

*

Aseară, la Cluj-Napoca, după o zi rodnică de repetiţii, trupa “Toy Machines” l-a sărbătorit pe cel mai tânăr component al său (toţi s-au născut în primul an al libertăţii noastre, 1990, dar înşiraţi pe parcursul lunilor şi al zilelor), chitaristul solo Andrei “Buzu” Parascan. “Buzu”, apelativul pe care îl foloseau fraţii lui mai mici, a devenit nume de scenă pentru Andrei Parascan datorită faptului că şi vocalistul se numeşte Andrei, iar numai unuia dintre ei i se putea spune Andi.

*

Andrei “Buzu” Parascan, spre deosebire de ceilalţi componenţi ai trupei suceveano-clujene, care ţin de Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava, a făcut studiile liceale la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”, apoi a urmat destinul profesional al părintelui său, specializându-se în hidrotehnică la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, în clipa de faţă fiind inginer la Apele Române Suceava. Colţ în colţ cu Centrul Cultural “Bucovina”. A pus umărul, încă de la începutul aventurii “Toy Machines” (până la vârsta de 19 anişori, “rareşiştii”, căutându-şi drumul artistic, “rătăciseră” pe sub alte titulaturi şi stiluri interpretative), şi la definirea trupei, şi la întemeierea şi consolidarea Festivalului Internaţional “Bucovina Rock Castle”, apoi şi la întemeierea “mezinului” muzical “Bucovina Acoustic Park”.

*

Astăzi, deci, în 12 noiembrie 2017, este încă una dintre sărbătorile “Toy Machines”, sărbătoarea Andrei “Buzu” Parascan. Eveniment important de familie, pentru că asta suntem noi, “Toy Machines”: o familie, pe cale de a deveni o naţiune: naţiunea… Bucovina Rock Castle.

*

La mulţi ani, Buzu, şi Dumnezeu să ni te ţie numai întru bucurie!