Alina Geonea se revoltă. Noi îi mai suportăm? | Dragusanul.ro

Alina Geonea se revoltă. Noi îi mai suportăm?

Afis Alina

*

Nu o cunosc pe Ionela-Alina Geonea, aşa că nu ei îi fac, pe neaşteptate, campanie electorală, ci mie, nouă. Doar nouă, celor care suntem atât de scârbiţi de oferta politică suceveană, încât fie că am decis să nu mergem la vot, fie că suntem hotărâţi, dacă vom merge, să anulăm buletinele de vot.

*

Dar absenteismul sau anularea buletinelor de vot nu înseamnă soluţii, ci o pleaşcă neaşteptată pentru Lungu, Brădăţan sau Băişanu. Trebuie să mergem şi să votăm, cât mai mulţi dintre noi, pe candidaţii curaţi, dar fără şanse, pentru că nu fac parte din mafia PSD-ALDE-PNL. Din păcare, cu excepţia Alinei Geonea, nu mai există şi alte candidaturi de oameni proaspeţi, de oameni cu viitor, ci doar de îmbuibaţi cu trecutul naivităţii noastre.

*

Pe lângă faptul că reprezintă, prin candidatură, un partid mic (ecologiştii), Ionela-Alina Geonea iese, la rampa competiţiei politice cu lozinci desuete. Nu chiar penibile, precum cele ale “trinităţii” consacrate, PSD-ALDE-PNL, dar naive, de genul “Suceava are nevoie de o femeie PRIMAR” sau “Suceava va merge pe tocuri”, deşi candidatura unui om tânăr înseamnă, într-un oraş precum acesta, în care un tânăr, dacă nu are o pilă politrucă, nu găseşte un loc de muncă, un protest, o revoltă.

*

Nu mă interesează, totuşi, cum îşi fac sau îşi vor face campania electorală ecologiştii pentru candidata lor la primărie. Eu am propria mea răfuială cu tristele figuri ale zilei, cu expiratele produse ale politicii iliesciene (şi Băsescu e un Iliescu, dar unul mai precipitat), aşa că, folosind  candidatura Ionelei-Alina Geonea, îmi fac propriia mea campanie, cu afişe întregite de percepţiile şi desluşirile mele, ca să pot scrâşni în faţa bicisniciei acestor vremuri.

*

Zi de zi, în aceste ultime săptămâni de campanie, îmi voi duce războiul meu de “Mercenar Negru”, în numele meu şi pe răspunderea mea, atenţionând asupra faptului că Ionela-Alina Geonea, om şcolit şi care vorbeşte cursiv nişte limbi străine, dincolo de capacităţile ei, înseamnă “un altceva”, o prospeţime de ev tânăr în osificata vânzoleală politică suceveană.

*

De ce să anulaţi un vot? Mai bine daţi-le ăstora peste bot, agăţându-vă de o ultimă rază de speranţă. Pentru că dacă nici măcar un om tânăr şi îndreptăţit la viitor nu va însemna altceva, înseamnă că neamul ăsta românesc a pierit de mult, înainte de a se naşte, fără ca noi să fi băgat de seamă.