Alegeţi OAMENII TIMPULUI dintre paparude! | Dragusanul.ro

Alegeţi OAMENII TIMPULUI dintre paparude!

Matei VIŞNIEC, o valoare universală

Matei VIŞNIEC, o valoare universală

*

Dacă tot s-au găsit nişte bicisnici care să supună la vot excesul de paparude publice, în dauna unor valori autentice, am zis că nu ar fi rău să vă ajut, prin crearea legăturii directe (faceţi click pe poză şi intraţi în site-ul cu pricina, apoi votaţi după cum vă îndeamnă inima, dacă exemplul meu, care am votat doar patru valori culturale incontestabile, nu vă convine).

 *

Odată intraţi pe site-ul TIMPUL, îl puteţi afla pe dramaturgul de valoare planetară Matei Vişniec nu la “Literatură”, ci la categoria “Diplomaţie publică”.  La literatură, unde falsificatorul sucevean de textuleţe ale liceenilor săi, Gheorghe Cârstian, vă provoacă la amoc patriotic local (chiar nu pricepe, odată, că datorită falsurilor promovate, nedreptăţeşte tineri cu adevărat talentaţi?), eu vi-l propun pe poetul poet român, din Neamţ, Adrian Alui Gheorghe:

*

Adrian Alui Gheorghe

*

La “Jurnalism”, un singur ziarist înnăscut, suceveanul Sorin AVRAM, se zăreşte printre numeroasele paparude publicistice, care adună voturi în prostie şi din prostie de pe reţelele de socializare. Eu l-am votat, fără ezitare, pe Sorin:

*

Sorin AVRAM, ziarist înnăscut

Sorin AVRAM, ziarist înnăscut

*

Şi, în sfârşit, am mai aflat un nume demn de votat, la categoria “Istorie”, pe cel al Doctorului în istorie Constantin-Emil URSU, arheologul care a descoperit, lângă Baia, o mare aşezare din anul 5.000 înainte de Hristos. Şi l-am votat, nu pentru că mi-i prieten, nu pentru că mi-i partener în realizarea Festivalului “Bucovina Rock Castle”, ci pentru descoperirea de la Baia şi pentru cărţile care se vor zămisli din această descoperire:

*

Constantin-Emil URSU

Constantin-Emil URSU

*

Ziarul, asociaţia, site-ul şi tot neamul lor TIMPUL au scos, de-o panaramă, paparudele la înaintare. Printre nulităţile care vor aduna voturi nemeritate (OAMENII TIMPULUI 2015 – fir-aţi voi ai dracului!) s-au rătăcit şi patru mari valori, pe care avem obligaţia să le votăm: Matei VIŞNIEC, Adrian ALUI GHEORGHE, Sorin AVRAM şi Constantin-Emil URSU

*

Atenţionez asupra acestor nume, cu rugămintea tradiţională “Citiţi, votaţi şi daţi mai departe!“. Şi vă mulţumesc tuturor, cu anticipaţie, dacă vă veţi împotrivi paparudelor, votând valorile.