Albume BUCOVINA ROCK CASTLE 2014 | Dragusanul.ro

Albume BUCOVINA ROCK CASTLE 2014

Albumul trupei TOY MACHINES, cu Mihnea Blidariu, de la LUNA AMARĂ, invitat special (dar nu este aceasta coperta, ci doar un moment real din spectacolul apropiat de la Suceava)

Albumul trupei TOY MACHINES, cu Mihnea Blidariu, de la LUNA AMARĂ, invitat special (dar nu este aceasta coperta, ci doar un moment real din spectacolul apropiat de la Suceava)

*

Cele mai multe dintre trupele care vor participa la Festivalul BUCOVINA ROCK CASTLE 2014 vor avea de lansat măcar câte un album şi cred că ar trebui să punem în practică şi o clasică lansare de albume, pe care nu eu, ci iubitorii rock-ului să o decidă. Eu aş opina ca, în fiecare zi, la ora 17, pe scena din Muzeul Satului Bucovinean, să organizăm câte o lansare de albume, în prezenţa componenţilor sau a reprezentanţilor trupelor care vor evolua, pe scenă, în seara respectivă.

*

Reamintesc, pe zile, care trupe vot cânta, în acest an, la Suceava, în cadrul Festivalului BUCOVINA ROCK CASTLE:

*

21 august: Dog Eat Dog (USA), COMA (Bucureşti), Jinjer (Ucraina), Diamonds Are Forever (Cluj-Napoca), Toy Machines (Suceava)

*

22 august: IPR (Timişoara), Viţa de Vie (Bucureşti), Luna Amară (Cluj-Napoca), Robin and The Backstabbers (Bucureşti), Odyssey (Suceava), Tons of Powder (Republica Moldova)

 *

23 august: Nazareth (Irlanda), Alternosfera (Republica Moldova), The Amsterdams (Bucureşti), Positive John (Cluj Napoca), The Mechanix (Suceava).

*

Pe măsură ce voi obţine informaţii mai amănunţite, vă voi vorbi, aşa cum şi cât mă pricep, despre albumele care se vor lansa la Suceava. Deocamdată, pentru că pe segmentul ăsta sunt şi extrem de informat, deşi nu am şi coperta, vă voi prezenta albumul trupei care deschide festivalul pe care, de altfel, l-a şi determinat.

*

Primul album al trupei sucevene TOY MACHINES poartă, în opinia mea, un titlu destul de arbitrar, “Digital Waves” (clik pe titlu şi ascultaţi piesa “Out of control”, cu refrenul cântat de Mihnea Blidariu, de la LUNA AMARĂ, piesa fiind postată, pe acest site, în coloana din dreapta, după filmele cu recitaluri ale trupelor, invitate în 2013), dar înseamnă, din toate privinţele, o surpriză frumoasă. Şi spun chestia asta nu doar în calitatea de părinte subiectiv.

*

Digital Waves” cuprinde, în ordine, piesele: Out of Control, Radio Silence, Redemtion, Awake, The Great Escape, I, Morning Rush, Flawless, Blind şi Last Confession, piesa bonus fiind compilaţia Rock-n-Roll Queen.

*

Prietenul nostru, Mihnea Blidariu, cântă refrenul de la “Out of Control”, iar Istvan Pataky, de la Diamonds Are Forever,  îi asigură backingul, vocea a doua la celelate piese fiind cea a  suceveanului Floppy (Florin Hanu). Prima “lectură publică” a albumului “Digital Waves” o vor face băieţii de la TOY MACHINES în Bucureşti, la Festivalul Internaţional Rock în Park, unde vor evolua, pe scenă, în ziua de 15 iunie 2014.