Ajutor pentru... Bucovina Rock Castle 2018! | Dragusanul.ro

Ajutor pentru… Bucovina Rock Castle 2018!

 

*

Pentru că nu sunt veşnic, dar Bucovina Rock Castle merită să existe şi după aceea, pentru că dorim să menţinem ascendenţa valorică a festivalului de la an la an, mă văd obligat să aduc în discuţie o problemă importantă, cea a constituirii unui fond de rulment, prin contribuţii particulare, din care să se acopere, anual, începând din 2018, avansurile pentru cheltuieli de transport, pe care le solicită trupele care nu ne cunosc şi care sunt îndreptăţite la a pretinde o garanţie a seriozităţii noastre.

*

Până acum, m-am descurcat prin împrumuturi făcute în nume propriu şi returnate imadiat ce trupele care beneficiaseră de avans îmi returnau banii respectivi. E drept că metoda mă costa cam 2.000 lei din buzunarul propriu (costurile contului şi ale transferurilor bancare), dar nu am avut de ales, pentru că îmi doream prea mult să facem festivalul din ce în ce mai bine. Instituţiile de cultură ale Consiliului Judeţean Suceava nu pot plăti, conform legii, astfel de avansuri, deşi numai de intenţii păguboase sau de neprofesionism nu pot fi acuzaţi economiştii instituţiilor respective.

*

În aceste condiţii, cum garanţiile trupelor cap de afiş trebuie obţinute până cel târziu la jumătatea lui noiembrie 2017, nu văd decât o soluţie: constituirea unui fond de rulment, controlat şi de reprezentanţii partenerilor organizatori, care să fie refăcut imediat după încheierea fiecărei ediţii de festival. Un fond care să nu poată fi folosit decât pentru plăţi de avansuri de transport, solicitate de unele trupe rock din străinătatea (sunt multe care nu ne solicită, pentru că şi în Europa rockului s-a cam dus vestea despre serizotatea noastră).

*

Într-o epocă suspicioasă, un astfel de demers e sortit eşecului, dar eu mă bazez pe încrederea pe care o au în mine şi unii oameni de afaceri suceveni, ba chiar şi unii politicieni. Deci la ei o să apelez, în primul rând, pentru că, dacă se vor găsi măcar 10 firme, care să contribuie la constituirea fondului de rulment cu 500-1.000 euro, problema ar fi definitiv rezolvată. Mi-am propus de multă vreme să procedez astfel, deci nu ar mai fi fost nevoie de acest material, dacă nu aş fi considerat că, în afara sucevenilor cu care mă ştiu bine, pot exista şi alţii, dispuşi să se implice în susţinerea Festivalului “Bucovina Rock Castle”.

*