Un MillenniuM cu artă plastică şi umor
*
Vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică “Bucovina Mileniului 3”, cu peste 3.000 de lucrări, sosite din toate unghiurile lumii (inspirată expresie a cărturarilor din secolul al XIX-lea), a constituit un minunat prilej pentru decernarea premiilor Anualei 2015 a Artiştilor Plastici Amatori din judeţul Suceava, dar şi a artiştilor umorişti, caricaturişti şi epigramişti, biruitori în campionatul de profil.
*
Artiştii plastici premiaţi (despre epigramişti şi caricaturişti v-am povestit) au fost:
*
Pictură – Mihai Valentin Tipa (Suceava)
Grafică – Sorin Bărgăuan (Berchişeşti )
Arte decorative – Viorel Lepcaliuc (Suceava)
Sculptură – Mihai Valentin Tipa (Suceava).
Cred că aţi sesizat că Mihai Valentin Tipa a câştigat şi la pictură, şi la sculptură, ceea ce înseamnă o performanţă rar întâlnită. În loc de premii (bani au fost puţini – firfirici doar, că doar Arta nu-i suceava live beldimanii cu covaşă, ca să primească indecente plocoane, cică publicitare, de la Consiliul Judeţean şi de la Direcţia Silvică Suceava; dimpotrivă, Arta e oroarea politicienilor şi reciproca, invers şi viceversa), Iosif Csukat (pictură), Doina Vianora Catargiu (grafică), Viorel Lepcaliuc (arte decorative ) şi Liviu Jitaru ( sculptură) au fost nominalizaţi în juriul ediţiei 2016, iar Nicolae Zepciuc (pictură), Ioana Gagiu (grafică), Iolanda Bădăluţă (arte decorative) şi Nucu Benţa (sculptură) au fost nominalizaţi, pentru Tabăra de vară 2016 – „Bucovina contemporană în artele vizuale”.
*
Prezent, ca întotdeauna, la tot ce mişcă în târgul ăsta am surprins instantanee frumoase de viaţă reală, pe care vi le arăt cu dragă inimă.
*
*
Chestia asta, cu diplomele, s-a petrecut mai înspre dimineaţă, în biroul lui Victor T. Rusu, şi cu colaborarea de nădejde a colegului nostru Gheorghe Senciuc. Nu ştiţi cine-i Gheorghe Senciuc? Atunci cum de îi ştiţi pe Nechifor, Flutur, Lungu, Bălan, Băişanu şi pe toţi ceilalţi responsabili de oroarea şi eroarea vieţii noastre de fiecare zi?
*
Notă: nu cumva să credeţi că prescurtarea COV vine de la substantivul comun covaşă.
*