TEIU | Dragusanul.ro

TEIU

*

"Teiu" Teişanu TOY MACHINES

„Teiu” Teişanu
TOY MACHINES

La doar 26 de anișori, pe care îi împlinește astăzi, suceveanul Alexandru „Teiu” Teișanu, stabilit cu „Toy Machines”  și cu iubita la Cluj-Napoca, este unul dintre cei mai buni basiști din România, care abordează toate genurile de muzică modernă, începând cu jazz-ul (și cu trupa lui de jazz a cântat la „Electric Castle”) și terminând cu rock-ul, care reprezintă, de fapt, cea mai profundă dragoste a lui, stilul „Toy Machines” însemnând, după cum mi-a mărturisit adesea, arta în care se regăsește pe deplin.

*

„Teiu”, actor înnăscut, ca și sora lui, Maria – studentă la teatru, tot în noua capitală a Moldovei, Cluj-Napoca -, a renunțat la teatru, deși a avut roluri minunat realizate, în adolescență, pentru muzică. Are o voce bună, dar e și emotiv, și interesat de osatura secretă a cântecului, pe care doar un basist rasat o poate decripta. Are o minte dinamică și novatoare, care izbutește să încoloneze armoniile celeste în zboruri dezlănțuite, și-i și place să trăiască dumnezeirea pe care o întrupează muzica de calitate.

*

Oricât aș scrie despre Alexandru ”Teiu” Teișanu, oricâtă slobozire de afecțiune aș folosi, oricum ar fi prea puțin pentru a schița (doar a schița) portretul unui muzician hăruit, care își caută calea și, aflând-o, o marchează cu reperele imaginației lui creatoare. La mulți ani, Teiu, și Dumnezeu să ni te ție numai întru bucurie! Întru bucuriile tale, care încep să fie și ale noastre.


Comments are closed